DO MIĘS KULINARNYCH I PRODUKTÓW SUROWYCH |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL N 12 |
6 kg/100l |
1022 B |
Bezfosforanowy preparat do nastrzyku mięs kulinarnych o przyroście do 10 % |
MADSOL N 12 PLUS |
6 kg/100l |
1022 C |
Bezfosforanowy preparat do nastrzyku mięs kulinarnych o przyroście do 20 % |
MADSOL 102 EXTRA |
4 kg/100l |
1106 |
Preparat solankowy zalewowy z przeznaczeniem do produktów typu kiełbasa biała surowa |
MADSOL 101 S |
4 kg/100l |
1086 |
Preparat do sporządzania solanki nastrzykowej do produktów surowych typu „łososiowa”. Zawiera fosforany, oraz karagen żelujący w niskiej temperaturze. |
BEZFOSFORANOWE |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 300 BF |
5 kg/100l |
1027 |
Bezfosforanowy preparat do solanek nastrzykowych i zalewowych. Nie zawiera dodatku smakowego. Przeznaczony do przyrostu masy od +20 do +30%. |
MADSOL 300 T |
6 kg/100l |
1045 |
Bezfosforanowy kompletny preparat do solanek nastrzykowych i zalewowych. Zawiera dodatek smakowy (kierunek liść laurowy, ziele angielskie). Przeznaczony do przyrostu masy od +20 do +30%. |
MADSOL 300 CT |
do 10g/kg |
1042 |
Bezfosforanowy preparat do kutrowania, jak i przygotowania solanek zalewowych do 30% |
MADSOL 300 CT KOMPLET |
do 20g/kg |
1088 |
Madsol 300 CT wzbogacony o białko sojowe. |
DO PIECZENI |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 453 Z |
4 kg/100l |
1102 |
Preparat solankowy do nastrzyku wędzonek tradycyjnych ,,na szaro”, bez udziału białka sojowego. |
DO BOCZKÓW |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 400 BEC |
4 - 5 kg/100l |
1050 |
Gotowa mieszanka funkcjonalno – smakowa do produkcji boczków parzonych. Zawiera białko sojowe i dodatek smakowy. Zalecany przyrost przy nastrzyku od +40% do +50%. |
MADSOL 600 BEC |
7 - 7,5 kg/100l |
1037 |
Solanka nastrzykowa do boczków typu paski i płaty. Zawiera precyzyjnie dobrany barwnik naturalny dający akceptowalne zabarwienia żeli białkowo – karagenowych. Przeznaczona do wysokich nastrzyków od + 50% do +70%. Smak nie ukierunkowany, do dowolnej modyfikacji |
DO WĘDZONEK |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 300 T PLUS |
7 kg/100l |
1089 |
Fosforanowy preparat do solanek nastrzykowych i zalewowych. Zawiera dodatek smakowy (kierunek liść laurowy, ziele angielskie). Przeznaczony do przyrostu masy od +20 do +40%. |
MADSOL 500 PUR |
4 kg/100l |
1101 |
Preparat fosforanowo karagenowy do sporządzania solanek nastrzykowo zalewowych do wędlin i wędzonek od +30% do +50% przyrostu masy. Bezbiałkowy. Nie zawiera dodatków smakowych ani barwnika. |
MADSOL 500 HAM |
4 kg/100l |
1057 |
Preparat fosforanowo białkowy do sporządzania solanek nastrzykowo zalewowych do wędlin i wędzonek od +30% do +50% przyrostu masy. Bezbiałkowy. Zawiera dodatek smakowy podkreślający mięsny charakter produktu. |
MADSOL 500 GOLD |
6 kg/100l |
1054 |
Uniwersalny fosforanowo białkowy preparat do nastrzyku wszystkich typów wędzonek w przedziale 50-60%. Zawiera smak, nie posiada barwnika. |
MADSOL 501 NZ |
6 kg/100l |
1044 |
Preparat fosforanowy do sporządzania solanek nastrzykowych w przedziale +40 – 60%. Zawiera barwnik, karagen oraz białko sojowe. |
MADSOL 705 NZ |
4,5 kg/100l |
1058 |
Bezbiałkowy, fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych do wędzonek +60%. Neutralna smakowo, bez barwnika. |
MADSOL 800 N |
6 kg/100l |
1029 |
Kompletny fosforanowy preparat do sporządzania solanek nastrzykowych do wedzonek +60%. Zawiera barwnik, nie zawiera dodatków smakowych. |
MADSOL 805 NZ |
6 kg/100l |
1085 |
Kompletna solanka nastrzykowo – zalewowa do wędzonek, kiełbas, bloków. Najlepiej sprawdza się w przedziale przyrostu masy od + 70% do + 100%. Smak podstawowy, łatwy do ukierunkowywania dodatkowymi aromatami i mieszankami przyprawowymi. |
MADSOL 100 PLATINUM |
8 kg/100l |
1099 |
Kompletna (funkcjonalność, smak, barwnik) solanka nastrzykowa do wędzonek wysokowydajnych jak: polędwica sopocka, baleron, szynka. Najlepiej sprawdza siê w nastrzykach powyżej +100%. |
ZALEWOWE |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 400 Z |
5 kg/100l |
1064 |
Podstawowa fosforanowa solanka zalewowa do kiełbas cienkich o tłustych wsadach. Zawiera emulgator glicerydowy. Neutralna smakowo, bez barwnika z białkiem sojowym. Sprawdza się w zalewach od +30% do +50%. |
MADSOL 1000 D |
6 -7 kg/100l |
1024 |
Preparat do solanek zalewowych i nastrzykowych do bloków wysokowydajnych z mięsa wieprzowego i drobiowego w tym mielonek o podwyższonej zawartości tłuszczu. Zawiera błonnik sojowy i izolat białka sojowego. |
UNIWERSALNE |
|||
NAZWA PREPARATU |
DOZOWANIE |
INDEX |
OPIS |
MADSOL 100 B |
3 kg/100l |
1041 |
Bazowa solanka fosforanowa do przyrostów + 30 % jako nastrzykowa i zalewowa. |
MADSOL 500 NZ |
6 kg/100l |
1043 |
Solanka polecana do zakładów, które preferują jedną solankę zarówno do wędlin i wędzonek jako zalewową i nastrzykową na przyros masy od +30 do +60%. |